Fit omlet z cebulką i serem feta.

Autor: Ruda | Data: 2016 08 24 18:54 | Kategoria: Ruda w Kuchni

Nie ma to jak każdy dzień zaczynać od jajek. Ci, którzy byli na diecie redukcyjnej, z pewnością wiedzą jak bardzo kombinuje się że śniadaniami, aby jajka bokiem nie wyszły. Dziś jedna z tysiąca propozycji na omleta 🙂

  • 2 jajka
  • Łyżka jogurtu naturalnego
  • Łyżka otrębów owsianych
  • Łyżeczka płaska oleju kokosowego
  • 1\4 czerwonej cebuli
  • Kawałek odtłuszczonego sera fety

Cebulkę kroimy w żeberka, przysmażamy na oleju aż troszeczkę się przyrumieni.

Jajka rozbijamy z jogurtem, wylewamy na patelnię. Smażymy omleta, podważając go trochę z dwóch stron aby nam się wierzch wylewał pod spód (dzięki temu nie rozciapiemy jajek przy przekręceniu). Układamy kilka małych kawałków sera i przekręcamy omleta przy pomocy pokrywki. Wykładamy na talerz, posypujemy otrębami.